11.36°C

Larvik

Blog

Margareth og Ronny Lysko driver Lysko antikk, og Margareth er særdeles dyktig på å bringe godt brukte møbler tilbake til gammel prakt. Noen av disse møblene har også funnet veien til hovedhuset der familien på tre bor. Margareth forteller at hun liker den klassiske stilen, og er inspirert av gamle slott og herregårder når hun innreder hjemmet.
– Jeg har ikke besøkt så mange slott eller herregårder, forteller Margareth. Men jeg leser bøker og lar meg inspirere. Kikker på gamle maleteknikker og prøver å tilpasse stilen slik at den passer i dag. Jeg synes det er viktig å ta vare på gamle ting. Dessuten er det morsomt å ha noe som ingen andre har. Møbler fra Ikea kan sikkert være fine, men de har ikke den samme sjelen som møbler med en lang historie bak seg. dessuten var det slett ikke Ikea som kom på ideen med flatpakk først.
De hollandske skapene vi har i salongen er fra rundt 1760. Og de ble den gangen levert flatpakket, det var de nødt til fordi mange hollandske hus var romslige og krevde store møbler. Mens inngangsdørene derimot, ofte var små.